MEZELF KENNEN/HELPEN

Zelfhelp is voor iedereen!
Zelfhelp is de geboorte van Jin Shin Jyutsu. Jin Shin Jyutsu leren betrekt ons in zelfstudie en zelfhelp.
Door het proces van “nu mezelf kennen” herkennen we de wijsheid van het lichaam
en leren wij haar boodschappen te interpreteren en toepassen om het evenwicht te herstellen.
Het was door zelfhelp dat Jiro Murai voor het eerst de doelmatigheid van de Kunst ondervond;
door zijn zelf-genezing begon hij de reis naar de herontdekking hiervan.

Door zelfhelp ontvangt de student de machtige boodschap dat hij/zij daadwerkelijk zichzelf kan voorzien.
Alle angsten zijn de basis voor disharmonie. Deze belasten het lichaam op lichamelijk, mentaal, emotioneel, digestief en spiritueel niveau. Met onze handen, die we gelukkig altijd bij ons hebben, kunnen we ons ZELF harmoniseren:
het is het Mezelf leren Kennen/helpen.

Kijk voor de cursussen in de AGENDA

emotionele houdingen in de hand

Houd iedere dag gedurende een aantal minuten de vingers en palmen één voor één vast of houd die vinger vast die bij de corresponderende emotie van dit moment hoort.
Veel plezier!
Door Jin Shin Jyutsu komt ons bewustzijn tot het besef dat alles wat nodig is voor gezondheid en geluk binnen MIJZELF ligt” (Mary Burmeister).

ZELFHELP boek 1 Jin Shin Jyutsu Is.
In dit boek introduceert Mary het Bewustzijn van de Universele bron en laat ons zien hoe we, op eenvoudige wijze, met behulp van vingers en palmen onszelf kunnen opladen.
Zij leert ons vier projecten die ons leren dagelijkse spanning op fysiek, geestelijk, emotioneel en digestief niveau te ontladen.
MEZELF KENNEN/HELPEN

ZELFHELP boek 2 Veiligheids-energiesloten en Sleutels van de Mensheid.
In dit boek bespreekt Mary de 26 VEILIGHEIDS-energiesloten, we leren hun ontstaan, dynamische werking en ligging op het lichaam kennen en toepassen op onszelf. Reeds in de oudheid speelde de wetenschap van de betekenis der getallen een grote rol. In Jin Shin Jyutsu helpen de getallen ons begrip van onszelf te vergroten. KEN MEZELF, HET IS.

ZELFHELP boek 3 Plezier met Vingers en Tenen.
In boek 3 gaat het om de eenvoud van vingers en tenen,
het introduceert de 8 vingerposes (Injus) van Jiro Murai en de betekenis van onze handen als “startkabels”. In deze cursus wordt de onderlinge samenhang van al Mary’s zelfhelpboeken duidelijk. Mary noemt het: KEN MEZELF HET IS, IS.
(IT IS, IS; INFINITE TRUTH, INFINITE SELF)

Geluk is de graadmeter voor harmonie. De SLEUTEL tot geluk ligt in onze eigen handen. JIN SHIN JYUTSU® is zo’n dynamische sleutel; een simpel en prettig gereedschap dat voor iedereen beschikbaar is. Met onze twee handen brengen wij geluk en harmonie voor ons zelf en zo mogelijk ook voor onze omgeving. Samen gaan we, gemakkelijk zittend of liggend, oefenen en observeren wat harmonie voor ons zelf kan betekenen. We maken kennis met het revitaliseren van de Levensbron, de Emotionele houdingen het dagelijks Basisonderhoud en de 26 Veiligheids Energie Sloten. Lichamelijke beperkingen zijn geen bezwaar. Plezier is het uitgangspunt.

Meebrengen: gemakkelijke kleding, evt. warme sokken, pen en papier
Er is geen voorkennis nodig.
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of om je aan te melden.