IMPRESSIES

Impressies van de 5-daagse Basiscursus
‘Remember to Be the focusing on the HARMONIZER of the disharmony always and NOT the focusing on the disharmony itself. This is not for pains and aches only but for all phases of one’s daily living”. Mary Burmeister.

De opkomst was groot en groots: 14 nieuwe studenten op een totaal van 31 deelnemers  terwijl er geen reclame of publiciteit, anders dan via de officiële websites of uitnodigingen, voor de cursussen bestaat. “For we are all devinely guided”. Zegt Mary.
De cursus werd gepresenteerd door Matthias Roth, geschoold in Filosofie en theaterwetenschappen. Met 29 jaar Jin Shin Jyutsu ervaring weet hij als geen ander de Kunst tot leven te wekken. Op zijn eigen, onconventionele wijze; poëtisch-filosofisch, geestig en geestdriftig werd de filosofie gaandeweg een symfonie van klank, kleur, beweging, humor en stilte. Er werd gedurende deze 5 dagen met elkaar een sfeer geweven van vreugde, stilte en harmonie.
In Matthias zie ik de inspiratie van Mary Burmeister doorschijnen: aanwezig en pretentieloos, zo wordt deze complexe filosofie tot eenvoudige Kunst verklaard. Het is de kwaliteit van deze eenvoud die elke cursus weer tot een bron van inspiratie maakt en onze nieuwsgierigheid wekt naar meer….

Met dank aan Mary Burmeister, Matthias Roth, George van Zanten en alle deelnemers.
Door Anouk Strijbosch, Jin Shin Jyutsu beoefenaar en organisator van Jin Shin Jyutsu® cursussen te Amsterdam.

Impressies van studenten:

Basiscursus Februari 2014:
“Ik kijk terug op een bijzondere- en gezellige  vijfdaagse bij jullie. Het is fascinerend om te zien hoe gedurende de dagen elk van ons aangesproken wordt op een eigen, passende manier. Alsof ieder van ons uit dezelfde woorden datgene oppikt wat hem of haar speciaal aanspreekt. Je ziet iedereen als het ware groeien. Zo mooi”.

Impressie JSJ-cursus september 2011:

Een nieuw aanpak, helder en verfrissend.Beginnen met philosopie en
daarna de theorie als kunst. Vooral het lichaamslezen vond ik byzonder. Niet een disharmonie benoemen, maar de communicatie met het lichaam aantonen. Voor mij was het een eye-opener. Ik heb er veel aan gehad. Met byzondere dank.

Ha Anouk,
Graag wil ik iets aan je schrijven. Na deze 5-daagse heeft deze kunst me wederom diep geraakt. Matthias Roth is echt heel bijzonder ook door zijn beheersing van de Nederlandse taal. Enorm dankbaar ben ik voor de behandeling die ik tijdens het lichaamslezen heb ondergaan. Het voelt voor mij als een transformatie. Elke ochtend begin ik met
de Hoofd Centrale Stroom en in de loop van de dag doe ik de dagelijkse schoonmakers. Ik kan meer bij mezelf blijven en beter mijn grenzen aangeven. Mijn zelfhulpcursussen beginnen weer eind oktober en ik heb heel veel inspiratie opgedaan.
En ik herinner me jouw woorden Anouk dat je dankbaar bent voor dit pad.
En dat is ook mijn levensbestemming: deze kunst leven en uitdragen.

Hallo Anouk,
Ik zou willen zeggen over de cursus van Matthias dat het één grote inspiratie was voor het beoefenen van JinShinJyutsu. Hij is in staat om iedereen te inspireren en omdat hij danser is geweest geeft dat nog een ondersteuning van wat hij vertelt, want hij beeld veel dingen ook uit. In tegenstelling tot Iole vorig jaar, die erg systematisch werkte, ( goed voor beginners denk ik!) is Matthias de filosoof. Je krijgt meer inzicht en gevoel bij het grote geheel. Ik vond hem fantastisch!

13 14 15; drie Energiesloten, drie Niveau’s  met Matthias Roth.
“Over de 13,14,15 cursus ben ik lyrisch. Voor mij precies het juiste op precies het juiste moment. Voor mij persoonlijk heb ik er meer aan gehad dan aan de 5-daagse Now Know Myself in München een paar jaar geleden.  Maar daar hebben anderen weer op bijzondere wijze van geprofiteerd. Tien jaar geleden deed ik mijn eerste vijfdaagse bij Matthias, jullie waren daar ook, het was zijn laatste voor zijn “sabbatical years”. Hij is nog dezelfde Matthias, maar wat is die man gegroeid!. Zo helder, vloeiend en moeiteloos krachtig…”