HOE WERKT HET ?

hoe werkt jin shin jyutsu“Als je door het leven gaat zonder je ooit te laten vormen naar een of ander model, door een of andere frustratie of door schuldgevoelens, ben je als een diepe, brede rivier, die zichzelf zuivert; het is het stromen zelf dat hem zuivert”. Uit: Krishnamurti over Krishnamurti

Klachten worden door het lichaam zelf, van binnenuit hersteld en genezen. Indien dat vermogen tot herstel geblokkeerd is geraakt, zal hulp nodig zijn. 

Elk levend wezen heeft een lichaam te vergelijken met een verfijnd instrument. Het is altijd verbonden met de Universele levensbron die ons hele wezen doordringt met vitale levensenergie. Door al dan niet bewuste leef-en eetgewoonten, ongelukken met letsel, klimaat, drugs etc. kan de doorstroom van deze energie verstoord raken en tot klachten leiden. Om de energie te herstellen passen we Jin Shin Jyutsu toe gelijk het startkabelen van een auto. We geven de energie als het ware een zetje door de handen op aangewezen energiegebieden op het lichaam te leggen.

Het gebruikt een systeem van 26 VEILIGHEIDS-energiesloten; dit zijn gebieden in de energiebanen die ons lichaam met leven doorvoeden. Door spanningen of vermoeidheid kan deze energietoevoer in een bepaald gebied stagneren: een energieslot “sluit” zich dan om te voorkomen dat het hele energiepatroon verstoord raakt. Het systeem werkt dus als een noodrem om ons voor erger te behoeden. Dit sluiten drukt zich uit in pijn of ander ongemak waar we zeker naar moeten luisteren om erger te voorkomen. De Jin Shin Jyutsu-beoefenaar treedt nu op als ‘startkabel’. Door de handen over kleding op een combinatie van deze gebieden te leggen wordt de energie a.h.w. uitgenodigd om weer met het natuurlijke ritme van het universum mee te stromen. De handen fungeren hier letterlijk als startkabels.
Het brengt ons geestelijk, emotioneel en lichamelijk in balans en revitaliseert de energiestroom.